Bugün ki menümüzde fırında tavuk, patates ve mantar var. Öncelikle marketten 4 parça ızgaralık tavuk but, 4 adet ortaboy patates, 1 paket mantar ve yanmaz fırın poşeti alınır. Tavukların -varsa eğer- derileri soyulur. 4 parça tavuk 250 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 45 dk. ızgara modunda pişirilir. Tavukların üst tarafı kızardıktan sonra alt taraflarını çevirmeyi ihmal etmeyin. Tavuklar pişerken 4 patatesi soyun ve kızartmalık olacak şekilde dilimleyin. Dilimlenmiş patatesleri, yanmaz fırın poşetine atın, içerisine 1,5 çay bardağı sıvı yağ ilave edin. İsteğe göre çeşitli baharatlar da eklenebilir. Fırınınız boşalınca, ağzını sıkıca bağladığınız fırın poşetini, üzerine birkaç ufak delik açtıktan sonra fırına atın. Fırınınızı fırın moduna almayı unutmayın. Yaklaşık 30 dakika piştikten sonra poşeti ters çevirin ki patatesler homojen bir biçimde kızarsın. 15 dk. daha bekledikten sonra patatesleriniz de hazır olacaktır. Patateslerin pişme esnasında 1 paket mantarın yaklaşık olarak yarısını alın, yıkayın ve saplarını ayırın. Patatesleri çevirdikten sonra kalan 15 dakikalık sürede mantarları da fırına verebilirsiniz. Mantarları fırının ızgarasına, ağızları yukarı bakacak şekilde -aksi takdirde mantarların suyu fırına akar- dizin ve yaklaşık 15 dk. pişirin. Bu menü 2 kişiliktir.
Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder